Eten & Drinken

Goedkope tussendoortjes

Goedkope tussendoortjes

Het is natuurlijk heel gemakkelijk om naar een zak chips te grijpen als je trek hebt. Want ja, een zak chips heb je al voor een paar centen. Maar ja, elke dag chips als tussendoortje? Neh. Niet zo’n goed plan. Maar ja, als je niet zo heel veel uit te geven hebt, wat dan? Dan lees je mijn blog, want ik heb ideeën voor je :)!

Als ik niet zoveel had om uit te geven dan schrapte ik altijd als eerste mijn tussendoortjes. Eigenlijk niet zo heel handig, want dan had ik heel veel trek en at ik me ’s avonds misselijk. Inmiddels heb ik tussendoortjes gevonden die me niet zoveel kosten en waar ik veel van kan genieten :).

Appel met kaneel
Ook al te zien op de foto hierboven. Ik ben hiermee begonnen omdat mijn collega Teni best vaak met een bordje appelstukjes met kaneel naast me zat op te eten. Uiteindelijk heb ik deze gewoonte van haar overgenomen. Het is namelijk gelijk een rustmomentje, even rustig een appeltje schillen, beetje kaneel erop (hoeft natuurlijk niet). Het mooie hiervan is dat een potje kaneel al verkrijgbaar is voor ongeveer € 2,-. Maar daar doe je ook best lang mee. Een zak Jonagold appels kost ook rond de € 2,-. Hier zitten ongeveer 10 appels in, dus reken maar uit ;).

Wortels!
Een bosje wortels kun je al krijgen voor anderhalve euro. Elke dag een paar wortels in een zakje mee naar je werk of naar school en je hebt toch wat lekkers te knabbelen.

AHI_434d50313034303531_1_LowRes_JPGNoten en pinda’s
Hoewel de bakjes met luxe noten en pinda’s echt niet goedkoop zijn, zijn er ook goedkopere varianten. Maar veel supermarkten hebben eigen merken, bijvoorbeeld de AH, die heeft AH Basic. De noten en pinda’s in deze productenlijn zijn helemaal niet zo duur.

 

Rijstwafels
Goedkoper dan dit krijg je het niet. Rijstwafels zijn al te koop vanaf €0,20! Mocht je niet zo’n liefhebber zijn van een kale rijstwafel, doe er lekker beleg op :).

Krenten en rozijnen
Ook een zakje krenten of rozijnen zit onder de euro. Heerlijk als klein tussendoortje. Ik heb elke dag een klein zakje krenten bij me, voor als ik trek krijg :).

Het belangrijkste is dat je met mate geniet van tussendoortjes. Heb je ook tips voor goedkope tussendoortjes? Stuur ze graag naar me op!