16183181480_4ed6a5153a_bMomenteel lees je heel veel verhalen van miskopen op het internet. Vooral sites uit China hebben hier een goede reputatie in (ahum). Maar hoe zorg je ervoor dat je droomjurk toch niet een jurk ‘from hell’ wordt?

Je hebt tegenwoordig heel veel webshops waar je voor een schijntje de mooiste dingen kunt kopen. Tenminste dat lijkt zo op het plaatje. Vervolgens koop je het en het is een miskoop eerste klas. Maar ja, als je niet zoveel te spenderen hebt, dan kun je je eigenlijk geen miskoop veroorloven. Ik heb tips!

Tip #1 Lees de reviews
Zie je een kledingstuk dat je erg leuk lijkt kijk even of er reviews over zijn. Vaak hebben mensen hun ervaringen achtergelaten. Zo kom je er vrij snel achter of je hier gelukkig van gaat worden of niet. Wat ze bij de shop van Wish bijvoorbeeld doen is dat gebruikers foto’s van het product kunnen opsturen. Vervolgens kun je deze foto’s terugzien bij het product, zo weet je precies wat je kan verwachten. Vraag ook aan vriendinnen of zij al eens bij de betreffende shop hebben gewinkeld en wat hun ervaringen waren.

Tip #2 Check hoe het zit met retourneren
Stel je kan geen reviews vinden, dat kan natuurlijk. Check dan hoe je het item eventueel kunt terugsturen. Is dit een ingewikkelde procedure, begin er dan niet aan. De kans is groot dat je jouw geld niet meer terugziet.

11430360614_6b2c160fe5_zTip #3 Kijk kritisch naar het product
Meestal worden de producten gepresenteerd op slanke poppetjes met maatje nul. Nu heb ikzelf maatje 40 dus een jurk die zo’n model een enorm slanke taille geeft gaat mij die niet geven. Staar je dus niet blind op hoe de jurk bij het model zit. Kijk naar het product en visualiseer hoe dit bij jou zou zitten. Bij twijfel, niet doen!

Tip #4 Betaal via Paypal of een creditcard
Wanneer je een aankoop doet in het buitenland kan het geen kwaad dit te doen via bijvoorbeeld Paypal. Mocht het toch niet goed gaan met de aankoop (er komt maar niets binnen of ze doen moeilijk over het retourneren) dan kan Paypal als bemiddelingspartij optreden. Super handig! Zelfde geldt voor aankopen met je creditcard.

Tip #5 Check je adresbalk in je browser
Tja, ik werk bij een webhoster, dus deze moet ik wel noemen ;). Als je online gaat betalen bij een webshop, check even de adresbalk. Staat hier https en een groene balk dan zit je goed. Dit betekent dat vervelende mensen (lees: hackers) niet kunnen zien wat je invult bij deze site. Best belangrijk, want als je eindelijk goedkoop een broek heb weten te kopen en je computer wordt gehackt dan heb je meer ellende. Let dan ook op dat je niet op alle websites hetzelfde wachtwoord gebruikt voor accounts.

Dit waren mijn tips om te zorgen dat je geen kat in de zak koopt! Hopelijk hebben jullie er iets aan:).