Lifestyle

Budget depressie; Hang in there

Motivational speach

Ik vind het persoonlijk een sport om alles zo efficiënt en goedkoop mogelijk te doen. Maar dat komt natuurlijk ergens vandaan. Het is niet dat ik op een morgen wakker werd en dacht ‘kom laten we alles vanaf vandaag op een budget doen’. Er zijn meerdere periodes geweest in mijn leven dat ik het echt niet breed had. Op dat soort momenten voel je extreem veel stress en staat mevrouw depressie om de hoek te wachten. Ik ken dat gevoel heel goed. Maar ik weet inmiddels ook dat ‘What doesn’t kill you makes you stronger’.

De keren dat bij mij het angstzweet uitbrak omdat ik niet genoeg geld had voor boodschappen of er kwam een rekening binnen waarvan ik niet wist hoe deze betaald moest worden. Mijn hemel, ik ben kilo’s aan zweet verloren de afgelopen 10 jaar. Nog stiekem als er een grote rekening binnenkomt weet ik wel dat ik het kan betalen, maar nog voel ik nog steeds dat onaangename gevoel. Vreemd is dat hè, wat gebeurtenissen met je kunnen doen.

Mijn doel van deze blogpost is een kleine peptalk voor mensen die nu in zo’n periode zitten. Dat verschrikkelijk nare gevoel gaat over. Misschien niet vandaag, misschien ook niet morgen. Maar op een dag denk je opeens ‘hé ik kom uit aan het eind van de maand!’. En ja, daar zal je hard voor moeten vechten en misschien heel veel geduld voor moeten opbrengen. Het zal namelijk echt niet vanzelf beter gaan, daar moet je heel wat energie in steken. Het belangrijkste is dat je vechtlust kunt opbrengen om eruit te komen. Hulptroepen inschakelt waar nodig en in jezelf blijft vertrouwen.

Ik kon altijd verschrikkelijk jaloers zijn op de mensen die alles aan komt vliegen. Die nergens energie in hoeven te steken want alles gaat vanzelf. Het grappig is, die mensen bestaan helemaal niet. Dat lijkt maar zo, maar elk huisje heeft z’n kruisje. Misschien gaat het nu een tijdje voortvarend, iedereen maakt wel een keer iets mee. Dus, staar je niet blind op een ander ;).

Hang in there! Op een dag kun je een winkel binnenlopen en gewoon kopen wat je nodig hebt of wil hebben :). Ok, die dag heb ik zelf ook niet niet gehad, maar hij gaat komen!0f4851d480ed3a4c35f5b2cf7b46b153

 

Hi ik ben Lianne en ik ben oprichtster van PinkBudget.nl. Ik startte in februari 2015 deze budget blog welke eigenlijk is ontstaan uit 2 grote interesses: schrijven en budget bewust zijn. Ik merkte dat mijn definitie van goedkoop anders is dan die van de mensen om mij heen. Ook keken mensen mij vaak aan voor tips waardoor ik besloot een blog te starten om de tips via het internet te delen. Inmiddels blog ik over alles wat mij bezighoudt. Samen met mijn man Patrick woon ik met onze 2 kids Dean (2011) en Skye (2017) in Hoofddorp. In het dagelijks leven ben ik Security & Compliance Officer bij team.blue. In mijn vrije tijd blog ik graag of ben ik aan het knutselen of de hort op met mijn kids.