Fashion

Bescherm je jasje tegen zweet

Ik ben dol op colbertjes! Ik heb er wel 15 denk ik (oeps secret confession). Nadeel alleen is dat je ze niet kan wassen na elke draagbeurt. Daar zijn ze niet echt op gemaakt, je krijgt er pluisjes op en gaan compleet uit model :-(. Maar ja, je zweet toch en mijn jasjes ruiken meestal niet meer naar wasverzachter na twee keer dragen. Ik ben best wel gehecht aan mijn jasjes dus ik zag het niet zo zitten om ze te verwassen. Ik heb trucjes gevonden waardoor dat ook niet hoeft!

Ok even terug naar de basics

Zweten doet iedereen en elke dag. Zweet is eigenlijk de lichamelijke thermostaat die ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Eigenlijk best handig en leuk, behalve dat er een luchtje aan zit :). Dat luchtje wil ik dus niet in mijn kleding.

Inlegkruisjes

Inlegkruisjes? Ja inlegkruisjes! Ik plak inlegkruisjes in mijn jasjes en colbertjes. Why? Omdat die inlegkruisjes het zweet absorberen en zorgen dat mijn jasjes langer fris blijven ruiken. Ik heb ze altijd wel in huis dus why not!

Okselpads

Ja ik ben niet de enige met dit probleem, dus er is ook daadwerkelijk een product voor: de okselpad! Volgens mij is het bekendste merk hierin die van 1-2 Dry Okselpads. Werkt mijns inziens precies hetzelfde als een inlegkruisje, maar dan een betere plakrand en ze zijn verkrijgbaar in het zwart (best handig met donkere kleding). Dit is net een slagje duurder dan een pak inlegkruisjes. Een gemiddeld pak inlegkruisjes zal rond de twee euro zitten en dit kost € 3,99 voor 20 pads. Dus als je het echt niet ziet zitten om een inlegkruisje in je jasje te plakken dan is dit een goed alternatief.

Anti-transpirant middeltjes

Er zijn erg goede middeltjes op de markt die ervoor kunnen zorgen dat je dagen geen last hebt van klotsende oksels. Ik kan me erg goed voorstellen dat je onzeker kan worden van een vieze zweetlucht om je heen en dat deze middeltjes de uitkomst zijn. Ikzelf ben er niet helemaal zeker van dat dit goed is voor je oksels en je lichaam, maar ik heb nog nooit een echt zweetprobleem gehad.

Laatste tip..

Ga je aan de slag met de inlegkruisjes, vervang ze wel op tijd. Anders blijft het inlegkruisje misschien plakken aan je oksel en gaat het zwerven door de kamer. Dat moeten we niet hebben natuurlijk :-P.