https://unsplash.com/@element5digital?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText
Beauty

Tips om je nagellak sneller droog te krijgen

Dol op nagellak? Ik ook! Ik vind mijn nagels lakken een zeer rustgevende bezigheid. Lekker bezig zijn om het er zo mooi mogelijk op te krijgen. Niet op je nagelriemen lakken en zonder schades. Best een leuk karweitje :). Maar wat dan altijd weer tegenvalt is dat die vers gelakte nagels moeten drogen.

Uiteraard heb je sneldrogende nagellak op de markt, maar bij mij werkt dat nooit echt goed. Nagellak is vaak wel snel ‘droog’, maar het kan soms tot 4 uur (!) duren voordat nagellak is uitgehard. Maar er zijn gelukkig meerdere methodes waarmee je deze periode wat kan inkorten :). Hieronder heb ik tips voor je neergezet die voor mij werken hoe je jouw nagellak sneller kan laten drogen.

Handen onder de kraan

Koud water is een hele goede oplossing om je nagels snel droog te krijgen als je haast hebt. Het zal je nagellak wat sneller uitharden, maar de toplaag zal super snel droog zijn. Wanneer je je nagels gelakt hebt kun je gewoon je natte (ja echt natte) nagels onder de koude/lauwe kraan houden. Let op dat je de straal niet te hard zet want anders gaat je nagellak alle kanten op ;). Dit trucje werkt ook met een kommetje koud (ijs)water. Door het koude water droogt de nagellak sneller, hoe cool is dat!

Bakspray!

Spuit over je vers gelakte nagels bakspray, niet te dicht op je nagels natuurlijk. Let wel op dat je bakspray niet op basis is van boter maar op basis van olie. Laat dit een paar minuten zitten en was voorzichtig je handen. Het werkt, echt waar!

csm_44377_dc32770876

Mijn favoriet: Express Dry Drops van Essence

Ik ben best wel heel erg fan van Essence. De nagellak is top, hun kwastjes zijn fijn en ze hebben DE oplossing voor slecht drogende nagellak :). Express Dry Drops kun je kopen bij de meeste drogisterijen. Je lakt je nagels en daarna druppel je 1 à 2 druppels op je gelakte nagels. Binnen een minuut is je nagellak droog, ik overdrijf niet, in een uur is je nagellak uitgehard. Wat een uitvinding! Leukste aan deze oplossing is dat het werkt, maar ook dat het niet zoveel kost. Een flesje kost nog geen twee euro en je doet er best lang mee :).

Oude nagellak?

Tja dat flesje nagellak dat je al jaren in je kast hebt staan…. Die ene die erg langzaam droogt is en ook wat dikker is. Met de trucs hierboven gaat die nagellak ook niet sneller drogen. Hoewel je nagellak meestal niet langer dan twee jaar moet bewaren zou je kunnen proberen de nagellak te verdunnen zodat je alsnog de bovenstaande tips kunt gebruiken.

Andere tips?

Heb jij tips hoe je nagellak snel kunt laten drogen? Laat je tips hieronder achter!