DIY Tas met Studs

DIY Tas met Studs - Banner

Ja!! De Action heeft weer eens iets leuks waardoor ik een goed idee kreeg! Ze hebben momenteel namelijk tassen die je werkelijk waar op honderden manieren kunt versieren. Ik hou ervan! Normaal gesproken kijk je nog geen minuut naar dit soort tassen, want ja, zoveel is er niet aan. Maar wel als je hem gaat decoreren! Studs vond ik een goeie om mee te beginnen! Deze week heb ik een mega simpele DIY voor jullie.

Even bij het begin beginnen. Deze reclame zag ik bij de Action:

1711500

Hartstikke leuk! Een beetje saai, maar het zijn wel leuke basiskleuren waar je wat mee kan. Dit is wat ik er mee heb gedaan:

DIY Tas met Studs 1 DIY Tas met Studs 2

Je hebt niet zo heel veel nodig aan materialen. Een potlood, een tang, studs en de tas uiteraard. DIY Tas met Studs 3

Deze studs heb ik bij de Xenos gekocht, ik weet niet meer precies hoeveel ze gekost hebben, maar mij kennende zal het niet boven een euro zijn geweest. Ze hebben meerdere soorten, ronde, vierkante, sterretjes, in het zilver en in het goud. Je hoeft ze uiteraard niet te kopen bij de Xenos, veel hobbywinkels verkopen losse studs :).DIY Tas met Studs 4 DIY Tas met Studs 5

Ja ik heb een oogpotlood gebruikt om te markeren waar ik mijn studs wilde plaatsen. De reden is vrij simpel, doordat het een oogpotlood is, is het materiaal zachter en vettiger waardoor je niet de ondergrond beschadigd. Gewone potloden kunnen heel scherp zijn en dan beschadig je de tas. Niet de bedoeling natuurlijk :).DIY Tas met Studs 7 DIY Tas met Studs 8

Vervolgens maak je een patroontje waar je de studs wil plaatsen op de tas. Ik houd van simpele dingen dus ik houd het simpel en doe alleen studs op de voorste vakken.DIY Tas met Studs 9 DIY Tas met Studs 10 DIY Tas met Studs 11

Zoals je misschien een beetje kunt zien op de foto’s druk je enorm eenvoudig de studs in de tas. Vervolgens is het de truc om de pennetjes van de studs onder de binnenvoering te houden. Hierdoor zit het tussen de binnenvoering en de buitenvoering in. Hoef je ook niet bang te zijn dat er opeens een enorme kras op je telefoon zit :P. Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat hoe makkelijk het ook is om te buigen, mocht je ergens een vingerhoedje tevoorschijn kunnen toveren. Geen overbodige luxe ;). Ik heb het zonder gedaan en was binnen 5 minuten klaar. Maar mijn wijsvinger was wel aardig beurs.DIY Tas met Studs 12 DIY Tas met Studs 13

En voila! Het was niet zo heel veel werk, maar het ziet er gelijk beter uit!

Je kunt natuurlijk nog veel meer studs erop doen en op andere plaatsen. The Sky’s the limit! Ik heb wel gelijk een bekentenis. Binnen 4 dagen hoorde ik een stud vallen. Gelukkig kon ik hem zo weer terug op zijn plekje zetten, maarrrr ik ga ze wel vastlijmen met secondelijm zodra ik niet meer ziek op de bank lig. Dan weet ik tenminste zeker dat ik ze niet verlies.

Hopelijk vonden jullie deze simpele DIY leuk! Tot volgende week.Handtekening